♦ Nicolae Moroianu: „În niciun domeniu nu se poate fără capital, degeaba avem talente, dacă nu avem capital. Aşa se întâmplă şi în Moldova, avem nevoie de experţi în momentul de faţă care să-i ajute să acceseze capitalul astfel încât să poată să se dezvolte
♦ Grigore Ioan Piroşcă: „România poate ajuta Republica Moldova. Proiectele pentru accesarea fondurilor de convergenţă vor fi date Moldovei şi direct, dar pot fi date şi prin România, care are deja experienţă.”
Aderarea la Uniunea Europeană este o oportunitate de a transforma Republica Moldova într-un stat mai stabil din punct de vedere economic, democratic şi aliniat la valorile şi standardele europene. Acest obiectiv necesită însă eforturi susţinute în implementarea reformelor necesare şi în consolidarea capacităţilor instituţionale ale statului.
Republica Moldova are nevoie de Uniunea Europeană pentru a se putea dezvolta economic, iar Româ Text arti nia poate fi un pilon în drumul său spre aderare, au fost câteva dintre concluziile ediţiei speciale a emisiunii de business ZF Live ce i-a avut invitaţi pe Grigore Ioan Piroşcă şi Nicolae Moroianu, profesori de economie la ASE Bucureşti.
„Tot ceea ce înseamnă ajutor din Uniunea Europeană este dat sub formă de capital de cele mai multe ori, este ce are nevoie Moldova în momentul de faţă. În orice domeniu nu se poate fără capital, inclusiv în sport: degeaba avem talente, dacă nu avem capital. Aşa se întâmplă şi în Moldova, avem nevoie de experţi în momentul de faţă care să-i ajute să acceseze capitalul astfel încât să poată să se dezvolte”, a spus profesorul Nicolae Moroianu în cadrul ZF Live.
Cei doi profesori au scris un studiu despre perspectivele socioeconomice ale Republicii Moldova în contextul integrării în Uniunea Europeană.
(Articol preluat din „Ziarul Financiar” (06.08.2024)
0 Comentarii